Notícies

La Plataforma Per un Finançament Just acorda celebrar manifestacions descentralitzades i teixir aliances amb altres comunitats

Els membres de la Plataforma Per un Finançament Just han acordat hui per unanimitat impulsar, sempre que la situació de la pandèmia ho permeta, manifestacions descentralitzades en les tres províncies el pròxim 20 de novembre. Durant la trobada, s’ha acordat així mateix teixir aliances amb agents socials i plataformes pel finançament just d’altres comunitats autònomes amb la mateixa problemàtica en aquesta matèria per a continuar reclamant al Govern d’Espanya la urgència d’avançar en la reforma del sistema de finançament i acabar amb l’infrafinançament de la Comunitat Valenciana. Els membres de la Platafoma han coincidit en la importància de continuar visibilitzant el problema valencià i han destacat que en cap cas es tracta de generar confrontació entre comunitats autònomes, sinó de defensar el criteri de població ajustada com el més just per al pròxim model.

Així s’ha aprovat en la reunió de la Plataforma, celebrada aquest divendres a València, en la qual s’ha decidit impulsar els contactes amb altres actors en matèria de finançament en altres comunitats, com Andalusia i Múrcia, seguint la línia dels contactes que ja s’han establit amb la plataforma que es va crear a aquest efecte a Balears. Així mateix, s’ha acordat que les manifestacions se celebraran a les províncies d’Alacant, Castelló i València coincidint amb el quart aniversari de la gran cita reivindicativa per un nou sistema de finançament, que va tindre lloc el 18 de novembre de 2017.

A la reunió han assistit el president de la CEV, Salvador Navarro, el secretari general d’UGT-PV, Ismael Sáez, la secretària general de CCOO-PV, Ana García, el secretari d’Organització del PSPV-PSOE, Jose Muñoz, el president del PPCV, Carlos Mazón, la coportaveu de Compromís, Águeda Micó, la sindica de Ciutadans en Les Corts, Ruth Merino, i Luis Poveda com a representant de Unides Podem- EU.

Manifest

El dia 18 de novembre de 2017 la ciutadania valenciana va eixir als carrers de València per exigir un “Finançament Just”. Han passat ja tres anys i aquella reclamació encara és viva.

Continua llegint

Signa

Signa en favor d'un #FinançamentJust per al poble valencià.

Fes difusió

Si a tu també t'indigna, comparteix-ho amb les teues amistats i fes correr la veu.